Loading...
Carnex trpeza
Kompanija Carnex izgradila najmoderniju operacionu salu za carski rez

Kompanija Carnex izgradila najmoderniju operacionu salu za carski rez

DONACIJA VREDNA 70.000 EVRA OPŠTOJ BOLNICI U VRBASU

26.02.2019.

Opšta bolnica u Vrbasu pruža zdravstvenu zaštitu za oko 220.000 pacijenata u Vrbasu i okruženju. U cilju unapređenja zdravstvenih uslova za porodilje tokom boravka u bolnici, gde je samo u toku prošle godine rođeno 580 beba, kompanija Carnex, članica MK Grupe, obezbedila je sredstva u vrednosti od 70.000 evra za izgradnju i opremanje operacione sale za carski rez na porodiljskom odeljenju. Izgradnja operacione sale obuhvatila je sve građevinsko-zanatske radove, dovod medicinskih gasova, kupovinu operacione lampe i aparata za anesteziju i pacijent monitora. Svečanom otvaranju prisustvovali su Jovan Purar, direktor MK Grupe, Mohan Shrestha, generalni direktor kompanije Carnex, dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo i dr Milan Popov, direktor Opšte bolnice Vrbas.

MK Group, sa kompanijama članicama, dugogodišnji je pouzdan partner lokalnim zajednicama u kojima posluje, naročito kada se radi o poboljšanju uslova života dece i mladih. Samo u poslednjih pet godina poslovanja, MK Group je izdvojila  4 miliona evra za humanitarne akcije, izjavio je Jovan Purar, direktor kompanije MK Group, naglašavajući da se kompanija MK Group rado odaziva kada su humanitarne akcije poput ove u pitanju. 



Direktor Opšte bolnice Vrbas dr Milan Popov zahvalio je kompaniji Carnex na donaciji i istakao da je adaptacijom prostora i nabavkom najsavremenije opreme za operacionu salu, bolnica dobila adekvatnu lokaciju za operacije. Popov je naglasio da je prošle godine broj porođaja bio veći za 10% u odnosu na 2017, a da očekuje da se taj broj ove godine poveća. Stvaranjem povoljnijih i sugurnijih uslova, čemu je doprineo naš donator – kompanija Carnex, nadamo se da će 2019. godine biti još više porođaja u našoj bolnici i da će kompanija Carnex i predsednik MK Grupe, g. Miodrag Kostić, i u narednom periodu nastaviti da pomažu razvoju zdravstva, kao što su to činili više puta do sada, na čemu smo im neizmerno zahvalni, rekao je direktor Opšte bolnice Vrbas.