Loading...
Carnex trpeza
Kompanija Carnex učestvovala u radu Fokus grupe za upravljanje otpadom u dve opštine

Kompanija Carnex učestvovala u radu Fokus grupe za upravljanje otpadom u dve opštine

15.12.2014.

Bački Petrovac, 4. decembar 2014. - Uz podršku čelnika opština Bački Petrovac i Vrbas, Ekološkog pokreta Vrbasa i ekološkog udruženja „Zeleni Krug“, organizovan je sastanak Fokus grupe na temu upravljanja otpadom u opštinama Bački Petrovac i Vrbas, a u okviru projekta „MOPAL – model primene Arhuske konvencije u lokalu“. Uz veliko angažovanje predstavnika civilnog sektora koji su organizovali skup, aktivno učestvovali u razradi primarne ideje i uz odgovorne subjekte iz javnog sektora dali smernice nastavka rada na zadatoj temi, ispunjena su prva dva stupca Arhuske konvencije – dostupnost informacija od javnog značaja u oblasti zaštite životne sredine i učešće građana u ranoj fazi donošenja odluka.


Sastanku su prisustvovali čelni ljudi dve lokalne uprave koji su predstavili opis stanja na terenu, planove i programe dve opštine za naredni period, kao i Beata Fridrich iz MK Group koja je svojom prezentacijom još jedanput predstavila kompaniju „Carnex“ kao pozitivan primer preduzeća koje brine o životnoj sredini. Rezultat ovog skupa jeste Protokol o saradnji između dve opštine koji će, kada se bude potpisao, trasirati put poslovno - tehničke saradnje u formiranju zajedničkih timova sa zadatkom izrade projekata u oblasti upravljanja otpadom.


Kompanija „Carnex“ će nastaviti da se vodi principima očuvanja i unapređenja radnog i životnog okruženja recikliranjem sekundarnih sirovina i odgovornim postupanjem sa opasnim otpadom.