Loading...
Carnex trpeza
Carnexova ekipa osvojila prvo mesto na BELhospice humanitarnom turniru u basketu

Carnexova ekipa osvojila prvo mesto na BELhospice humanitarnom turniru u basketu

27.05.2019.

BELhospice, organizacija koja se bavi palijativnim zbrinjavanjem terminalno obolelih onkoloških bolesnika je 25. maja na terenima Sportskog Centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi organizovala humanitarni turnir u basketu.

Kompanija Carnex, članica MK grupe sa zadovoljstvom se odazvala ovom pozivu i  ponela titulu šampiona turnira sa osvojenim prvim mestom. Pored prilike da se zabave i druže sa ostalim učesnicima, zaposleni u kompaniji Carnex  su  svojim učešćem podržali rad BELhospice centra i na taj način pomogli da najteže oboleli pacijenti od raka i njihove porodice nastave da dobijaju besplatno palijativno zbrinjavanje.

Pridružili smo se ovoj inicijativi u želji da, kroz sportsko nadmetanje, doprinesemo podizanju svesti o problemima sa kojima se sureću osobe koje boluju od raka kao i porodice koje o njima brinu i samim tim unapredimo rad ovog udruženja. Carnex više od 60 godina svoju reputaciju lidera gradi na proverenim vrednostima, kojima je dosledna od samog osnivanja. Društveno odgovorno poslovanje sastavni je deo  našeg identiteta i poslovne kulture što potvrđuju i brojni CSR projekti kojima tokom godina nastojimo da doprinesemo zajednici izjavila je Olivera Papestijević, direktorka marketinga kompanije Carnex.

Za titulu pobednika turnira takmičilo se ukupno 11 timova koje su bile sastavljene od predstavnika  kompanija Carnex, Generali, GlaxoSmithKline Apatinska pivara, Knjaz Miloš, Aspire Technology, MSG Global, Zuehlke, Roche, Manpower i PepsiCo. Zahvaljujući njihovom sportskom duhu i dobroj volji sakupljeno je 17.000 EUR za unapređenje besplatnih usluga palijativnog zbrinjavanja za pacijente obolele od raka i članove njihovih porodica.

 

BELhospis centar je organizacija koja se bavi palijativnim  zbrinjavanjem terminalno obolelih onkoloških bolesnika, a u 2019. godini su proširili uslugu kućnog zbrinjavanja kroz angažovanje negovateljica. Takođe, početkom februara počeli su  sa pružanjem usluga u Hospis dnevnom centru, a tokom cele godine radiće na edukaciji javnosti i zagovaranju hospis koncepta sa željom da obezbede dostojanstvenu negu što većem broju onkoloških pacijenata i članovima njihovih porodica.