Loading...

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Kompanija Carnex svojim primerom konstantno pokazuje da je pouzdan partner u rešavanju brojnih socijalnih problema. Kontinuirano pomažemo zajednicu u kojoj poslujemo, jer su odgovorno poslovanje i podrška društvu, posebno onima kojim je to najpotrebnije, naše osnovne orijentacije i vrednosti.

U cilju stvaranja boljeg standarda života, posvećeni smo nesebičnom pomaganju i podržavanju akcija koje podižu kvalitet svakodnevnice ugroženom stanovništvu, najosetljivijim grupama, kao i različitim kulturnim, zdravstvenim, obrazovnim i sportskim organizacijama.

U želji da unapredimo životno okruženje, godinama sarađujemo sa Ekološkim pokretom Vrbasa u akcijama sanacije školskih dvorišta, obale Velikog bačkog kanala i ostalih oblasti, kao i u pružanju podrške na skupovima iz oblasti Zaštite životne sredine. Ulaganjem oko 3 miliona evra, izgradili smo Postrojenje za potpuni/biološki tretman prečišćavanja otpadnih voda (PPOV), čime smo značajno doprineli zaštiti voda, gde se preradi 2300 m3 otpadne vode dnevno, što odgovara zagađenju od 40 000 ekvivalent stanovnika (ES).

Doprinos koji smo do sada pružili samo je deo onoga što planiramo da uradimo u budućnosti.

Osim toga, Carnex redovno pomaže najugroženije grupe sugrađana. Samo u toku poslednjih nekoliko godina u raznim akcijama u saradnji sa Crvenim krstom, Bankom hrane i drugima, Carnex je donirao nekoliko desetina tona proizvoda, koji su distriburani širom Srbije, čime je obezbeđen bar jedan obrok za nekoliko stotina hiljada ljudi.

Carnex trpeza
Svetski dan šuma Carnex obeležio sadnjom 140 stabala u Savinom Selu

Svetski dan šuma Carnex obeležio sadnjom 140 stabala u Savinom Selu

Svake godine, u znaku obeležavanja Svetskog dana šuma 21. marta, kompanija Carnex tradicionalno inicira i organizuje akciju sadnje na području Opštine Vrbas, u koju su uključeni Ekološki pokret Vrbasa i jedna od lokalnih institucija, škola, vatrogasna jedinica, mladi ekolozi, kao i sami žitelji mesta u kom se održava akcija.

21.03.2022.

Podrška aktivnostima protiv raspianja hrane

Podrška aktivnostima protiv raspianja hrane

Na panelu posvećenom predstavljanju rezultata kampanje “Spasimo hranu, spasimo humanost” u okviru konferencije CSR forum, učestvovali su predstavnici kompanija koje su se odazvale ovoj inicijativi, podržale kampanju i svojim angažovanjem dale veliki doprinos. Carnex, članica MK Group, prva je kompanija koja je donirala svoje proizvode u okviru inicijative ,“Spasimo hranu“ i tokom Nacionalnog dana davanja, koji je ove godine bio posvećen prikupljanju hrane za najugroženije, Carnex je donirao 2.800 pakovanja humusa.

24.11.2021.

Spasimo hranu

Spasimo hranu

Carnex je prva kompanija koja je donirala svoje proizvode u okviru inicijative ,,Spasimo hranu“ i predstojećeg Nacionalnog dana davanja, koji će ove godine biti posvećen prikupljanju hrane za najugroženije. Kampanju organizuju Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku USAID.

08.09.2021.

Carnex donirao 5,5 tona proizvoda Banci hrane za najugroženije

Carnex donirao 5,5 tona proizvoda Banci hrane za najugroženije

Još jedna donacija koja će obezbediti obroke za oko 20.000 ljudi

08.04.2020.

Uzvraćamo ljubav i poštovanje našoj zajednici u najtežim trenucima

Uzvraćamo ljubav i poštovanje našoj zajednici u najtežim trenucima

Donirali smo 3 tone Carnex proizvoda koji uključuju Carnex paštete i suvomesnate proizvode, u ukupnoj vrednosti od oko 2.171.000 dinara.

06.04.2020.

Zdravlje naših zaposlenih je za nas najvažnije!

Zdravlje naših zaposlenih je za nas najvažnije!

Danas, kada je od presudne važnosti sačuvati zdravlje u svakom smislu, mi posvećeno radimo na tome da svaki naš zaposleni bude siguran, bezbedan i da održi pozitivan duh, jer je posao koji obavljamo za nas istovremeno i deo odgovornosti i brige o samom društvu, posebno u ovakvom trenutku.

27.03.2020.

Kompanija Carnex akcijom pošumljavanja tradicionalno obeležila Svetski dan šuma

Kompanija Carnex akcijom pošumljavanja tradicionalno obeležila Svetski dan šuma

Ekološku posvećenost kompanija Carnex neguje od samog početka poslovanja. Jedna od aktivnosti koju neguje jeste obeležavanje Svetskog dana šuma. I ove godine Carnex je u petak, 13.03.2020. organizovao akciju pošumljavanja u školskom dvorištu OŠ Vuk Karadžić i na dečijem igralištu u Bačkom Dobrom Polju.

19.03.2020.

Primer odgovornog poslovanja

Primer odgovornog poslovanja

Košenje trave u Vrbasu, sađenje stabala, donacije banci hrane, ali i renoviranje operacione sale za carski rez samo su neke od akcija o kojima nismo imali prilike mnogo da čujemo u javnosti.

25.04.2019.

Carnex donirao još 1,2 tone proizvoda Banci hrane

Carnex donirao još 1,2 tone proizvoda Banci hrane

Kompanija Carnex nastavlja redovne donacije svojih prozvoda Banci hrane i na taj način podržava rad ove neprofitne organizacije.

20.04.2019.

Carnex donirao 1,5 tona proizvoda Banci hrane

Carnex donirao 1,5 tona proizvoda Banci hrane

Kompanija Carnex redovno donira svoje prozvode Banci hrane i podržava rad ove neprofitne organizacije čije su aktivnosti usmerene na smanjenje siromaštva, gladi i rasipanja hrane.

20.03.2019.